Възможно ли е да се постигне облекчение на различни болки в тялото само с помощта на мисълта и вътрешната енергия?


Рейки е вид японски алтернативен метод за терапия, който помага за намаляване на стреса и довежда тялото до състояние на дълбока релаксация. Напълно безболезнена и деликатна лечебна техника е, която се осъществява само с полагане на ръце върху тялото или определена проблемна област.

 

 


Рейки е холистична система за балансиране, лекуване и хармонизиране на всички аспекти на личността, които помагат за чувството на благополучие и спокойствие.



Сеансът отнема не повече от един час, в които трябва да се заеме легнало положение и тялото се отпусне напълно. Създаването на приятна и релаксираща обстановка и чувство за комфорт и сигурност е от изключително значение за положителният ефект на терапията.

 

 

Извършващият терапията предава част от своята енергия, като поставя ръцете в неподвижно състояние за 3-5 минути без излишен натиск, масаж или други манипулации.


Броят на сеансите се определя от степента на болка или вида на заболяването. Понякога е достатъчна само една процедура. При по-тежки случаи може да се наложат и допълнителни сеанси.
 

NEWS_MORE_BOX



С помощта на Рейки се освобождава блокираната в тялото енергия.



Усещането за прилив на сили е ключов момент при рейки. Тази енергия стимулира всички жизнени процеси в организма и загрява приятно проблемната област.

 

 

Рейки може да се упражнява и самостоятелно.....


Името Рейки идва от японските йероглифи Рей Ки, които е прието да се превеждат като „Универсална жизнена енергия“.



Последователите на рейки смятат, че с тази терапия се постига лечение на ментално, физическо, емоционално и духовно ниво.



В България рейки практикуват йога учители и хора, които се занимават с медитация.