• info@bstcm.net
  • 10 Kozhuh planina, Str. Sofia 1421, Bulgaria

Българско дружество по
Традиционна китайска медицина

(БДТКМ)

Bulgarian Society of TCM (BSTCM)

Нашата мисия

Вече може да заплатите членския внос за 2024 година. С решение на Общото събрание той е в размер на 100 лева, които следва да бъдат преведени по сметката на БДТКМ, публикувана на сайта ни. В членския внос е включен годишния абонамент за списание "Акупунктура".

Новини и събития

Уважами колеги, Имаме удоволствие да Ви поканим на следващия семинар на БДТКМ, на 23 март/събота/ 2024 г, от 10.00 часа, в гр. Пловдив , в конферентна зала „Линдау“ на хотел Йегерхоф 4 *. https://jagerhof.bg/ Прочетете повече на Предстоящи събития

Обучение

В края на м. ноември успешно премина финалния изпит на лекарите- акупунктуристи випуск 2021-23 година. На 2 декември 2023 г стартира и следващия двугодишен основен курс по акупунктура за лекари. На добър час и успех на всички колеги!

За нас

Кои сме ние?

Българското дружество по традиционна китайска медицина е доброволна организация с идеална цел, обединяваща лекари, стоматолози, ветеринарни лекари и други медицински специалисти /асоциирани членове/ с интереси и професионална квалификация в областта на традиционната китайска медицина, главно акупунктурата, практикуващи в

Нашата мисия:

Предстоящи събития

Divider
 
 

Моля вижте „Новини и Събития=

Обучение

БДТКМ организира краткосрочни обучения под формата на тематични курсове и лекции. Те се обявяват предварително на страницата на Дружеството и срещу съответна такса са отворени за посещение от всички желаещи.

За пациентите

За акупунктурата

Акупунктурата е лечебен метод, разработен в Древен Китай, представляващ стимулация на особени точки от кожата /т.нар. активни точки/, чрез въвеждане на игли.

Механизми

Съвременната наука счита, че акупунктурните точки са места, чрез които главния и гръбначния мозък, нервите, мускулите и съединителната тъкан могат да бъдат стимулирани.

Актуална информация

Ежедневно в практиката си опитните лекари- акупунктуристи използват и съвременни методи като електроакупунктура, лазерпунктура, фармакопунктура /инжектиране на микродози от лекарствени субстанции в акупунктурните точки/, мануална терапия.

Показания

Още през 1979 година СЗО публикува списък на заболявания, които въз основа на многократни клинични проучвания, са се оказали подходящи за лечение с акупунктура.

Редовни членове на дружеството

Редовни членове на Българското дружество по традиционна китайска медицина могат да бъдат всички лекари, стоматолози и ветеринарни лекари, завършили основен курс по акупунктура. Те са  вписани  в регистъра на Дружеството и имат правоспособност да практикуват акупунктура и свързаните с нея методи от ТКМ и съвременната медицина.

Българското дружество по традиционна китайска медицина с радост ще откликне на всички ваши въпроси.